Terug naar breaking News

10-03-08 - Bellucci en Loren schitteren in Antwerpen

Antwerpen, 4 maart 2008 - Antwerp World Diamond Centre (AWDC) breidt zijn nakende diamanttentoonstelling ?Diamond Divas? uit met nieuwe topstukken van bekende diva?s. Met diamantjuwelen van Monica Bellucci en Sophia Loren is de tentoonstelling Diamond Divas nu ook verzekerd van de inbreng van twee topdiva?s uit de Italiaanse filmwereld.

De ringen en collier de chien van Stefano Canturi die Monica Bellucci droeg in de futuristische trilogie ?The Matrix?  worden als absolute wereldprimeur tentoongesteld.

Ook het Bulgari halssnoer met bijpassende oorringen die Sophia Loren zelf uitkoos voor een fotoshoot van Vogue zullen deel uitmaken van de collectie. Het collier alleen telt niet minder dan 1600 diamanten. Het werd nog nooit buiten de Verenigde Staten tentoongesteld en wordt dan ook de grote publiekstrekker van Diamond Divas.

Sofia Loren werd geboren in de achterbuurten van Napels en groeide uit tot stijlicoon en diva in de ware zin van het woord. In 1957 speelde ze aan de zijde van Frank Sinatra in ?The Pride and the Passion?. Nadien schitterde ze naast Peter Sellers in ?The Millionairess? en naast Marlon Brando in Charlie Chaplins laatste film ?A Countess from Hong Kong?. Zij kreeg een Oscar voor beste actrice in 1961 en een Lifetime Achievement Award in 1991, met tussendoor bekroningen in de filmfestivals van Venetië en Cannes. Als 72-jarige verscheen ze bovendien op de befaamde Pirelli kalender.

Monica Bellucci begon haar carrière als model en werd het gezicht van campagnes van onder meer Dior en Dolce & Gabanna. Echt beroemd werd het Italiaanse topmodel pas toen ze de overstap maakte naar het witte doek met haar vertolking in Bram Stoker's ?Dracula?. Aan de zijde van Keanu Reeves speelde ze in ?The Matrix Reloaded? en ?The Matrix Revolutions?. Zij was ook te zien als Maria Magdalena in Mel Gibsons ?The Passion of the Christ?.

Deze topstukken zijn slechts enkele van de vele ?rich and famous? diamantsieraden die Antwerp World Diamond Centre zal tentoonstellen. Zullen ook te bewonderen zijn : de liefdestiara van Madonna, de armbanden van Gloria Swanson, de diadeem van Doris Duke, het ?slangen? halssnoer van Maria Felix, het bekende halssnoer ?Moon of Baroda? van Marilyn Monroe en nog veel meer?

Diamond Divas loopt van van 11 april tot 8 juni 2008 in het Diamantmuseum Provincie Antwerpen, Astridplein 19-23, B-2018 Antwerpen.

Diamond Divas staat onder de Hoge Bescherming van HKH  Prinses Mathilde.

Foto?s zijn af te halen op :

 

Diamond Divas loopt in samenwerking met het Diamantmuseum Provincie Antwerpen. Sponsors : Antwerp Diamond Bank, KBC, ABN AMRO, NMBS, Weekend Knack, De Standaard en Provincie Antwerpen. Met de steun van Stad Antwerpen.


 

Created by seesite

-->