Terug naar breaking News

21-04-08 - Diamond Divas en de gratie van Grace

Antwerpen, 21 april 2008 - Ter gelegenheid van de prestigieuze tentoonstelling Diamond Divas brengt het Antwerp World Diamond Centre een eerbetoon aan een ster die niemand onverschillig laat: Grace Kelly. Diamond Divas, een indrukwekkende verzameling diamantjuwelen die voor het eerst aan het publiek worden getoond, loopt van 11 april tot 8 juni in het Diamantmuseum van de Provincie Antwerpen.

Haar tragische verdwijning ligt al twintig jaar achter ons. Maar ondanks de jaren heeft Grace ons nooit echt verlaten. Ze was een sprookjesprinses, een koningin van het witte doek, een met een Oscar bekroonde ster. Grace Kelly had slechts elf films nodig om een van de grootste sterren van Hollywood te worden. Ze werd vroeg in haar carrière door Alfred Hitchcock ontdekt en verscheen in Dial M for Murder. Hitchcock waardeerde haar elegantie en acteertalent en gaf haar een hoofdrol in To Catch A Thief. In 1954 ontving ze een Oscar voor haar rol in The Country Girl.

Ze leerde Prins Rainier kennen in 1955, toen ze eregast was op het Filmfestival van Cannes. Het tijdschrift Paris-Match vroeg haar voor een fotoreportage in het paleis van de Grimaldi's. Prins Rainier werd haar gids... voor het leven.

De huwelijksplechtigheid in de kathedraal van Monaco werd wereldwijd door de televisie uitzonden, zodat ze een plaats in de geschiedenis verwierf als het allereerste gemediatiseerde "celebrity event". Grace Kelly, verrukkelijk in haar bruidsjurk in Renaissancestijl, gaf op 19 april 1956 het jawoord aan Prins Rainier, in het bijzijn van onder meer koning Faroek van Egypte, de Agha Khan en François Mitterand. Ze werd Monaco's beste ambassadrice. Haar functie als prinses van Monaco nam ze buitengewoon ernstig en ze vond in het vorstendom een rol die haar op het lijf geschreven was, veel groter dan op het witte doek...

Dankzij Antwerp World Diamond Centre ontdekt de bezoeker van de tentoonstelling juwelen van de prinses zoals de verlovingsring met smaragd geslepen diamanten die Prins Rainier haar in 1955 schonk en die ze in de film High Society droeg; de schitterende art deco Rivière-halsketting van Cartier, bezet met roze en antiek geslepen diamanten, die ze als huwelijksgeschenk van Prins Rainier kreeg; een reeks van drie Cartier-sierspelden van platina, geel goud, robijnen en marquise en briljant geslepen diamanten; een tweede majestueuze Rivière-halsketting, en ten slotte de guirlande met parels van platina, wit goud, diamanten en parels die Cartier voor Prinses Charlotte van Monaco ontwierp.

Diamond Divas vindt plaats van 11 april tot 8 juni 2008 in het Diamantmuseum van de Provincie Antwerpen, Astridplein 19-23, 2018 Antwerpen. www.diamonddivas.be

Diamond Diva?s staat onder de hoge bescherming van HKH Prinses Mathilde.


 

Created by seesite

-->