Tiara gedragen door Madonna

© van de Kazanjian Foundation, Jewels for Charity, Hollywood Collection

Tiara die Madonna droeg toen zij trouwde met Guy Richie (22 december 2000, Skibo Castle, Schotland)

Madonna droeg deze met diamanten versierde Edwardiaanse tiara tijdens haar huwelijksplechtigheid, van de Londense juwelier Asprey & Garrard.
De tiara werd omstreeks 1910 gemaakt van 765 geslepen diamanten die samen 78 karaat wegen en nog eens twee grotere diamanten van in totaal 2,50 karaat. De tiara kan omgevormd worden tot een halssnoer wanneer men de twee bovenste delen verwijdert.

Madonna, die dol is op mooie juwelen, zag en bewonderde de tiara toen ze in New Bond Street aan het shoppen was bij Asprey & Garrard. Het feit dat ze de tiara zou dragen tijdens haar huwelijksplechtigheid was een goed gewaard geheim waarvan alleen de bruidegom, Guy Ritchie, een handvol goede vrienden en het seniormanagement van Asprey & Garrard op de hoogte waren. Madonna koos deze tiara omdat ze vond dat hij perfect paste bij haar trouwjurk, een ontwerp van Stella McCartney

Het is een fijne Edwardiaanse tiara met lijnen en krullen die zeven graduele bloemenslingers vormen. Bovenaan komen ze samen in bloemfestoenen en aan de basis in sierlijke krullen. De tiara is gemonteerd op platina. In de Edwardiaanse periode waren tiara?s erg populair en het was de eerste keer dat de juweliers met platina werkten..

Juwelen voor een goed doel en de Stichting Kazanjian

De Kazanjian Stichting, een vereniging zonder winstgevend doel, werd in 1957 opgericht om wetenschappelijke, artistieke, culturele en andere goede doelen te ondersteunen. De Stichting is gevestigd in Beverly Hills en steunt vooral programma?s voor kansarme kinderen. Zij schenkt ook studiebeurzen aan beloftevolle kinderen van de stad. De Stichting kwam er op initiatief van de familie Kazanjian. Zij wou de Verenigde Staten bedanken voor de kansen die de eerste uitwijkelingen van de familie daar kregen toen zij asiel zochten en vonden in het begin van de vorige eeuw.

De Hollywood Collectie omvat een unieke verzameling kostbare juwelen die vroeger eigendom waren van en gedragen werden door beroemdheden zoals Clark Gable, Bing Crosby, Eva Gabor en Howard Hughes


 

Created by seesite

-->