Informatie over het boek

In het boek Diamond Divas, wordt er voor het eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar de geschiedenis van vrouwen die het diamantjuweel hebben gepromoot. Gepassioneerd door diamanten, werden deze dames vaak gekenmerkt door hun charisma, intelligentie en durf. Hun levensstijl en hun kleding beïnvloedde hun tijdgenoten en zij werden dan ook aanzien als trendsetters.

Het schitterende verhaal dat hier wordt verteld, gaat over vrouwen die voor hun vrijheid en identiteit vochten. Vaak schokkerend, hielpen zij mee de maatschappij te ontwikkelen. Nochtans moet elke Diva bekeken worden vanuit de periode waarin zij leefde. Daardoor komen we tot de conclusie dat elke periode in onze beschaving zijn eigen Diva's heeft gehad.

Eerst als staatshoofd en machtspersoon, zoals Elisabeth I van Engeland en Catharina II van Rusland, zijn deze vrouwen bewust van het belang van hun imago. De pracht en praal van het diamantjuweel, werd het mooiste uiterlijke toonbeeld van hun oppermachtige imago naar andere monarchen toe. Ook Lodewijk XIV en Napoleon zullen het nut van dit schitterende symbool, de diamant, herkennen. Het Franse Hof werd voor een lange periode het toonbeeld van macht en rijkdom. Andere staatshoofden werden dan ook verplicht te volgen, door op zoek te gaan naar de mooiste juwelen ter wereld.

Pas later, door de industrialisatie in de 19de eeuw, beginnen rijke diva's een overvloed aan diamantjuwelen te dragen. Keizerin Eugenie van Frankrijk en Sissi van Oostenrijk werden, door hun uitstraling, schoonheid en elegantie de trendsetters van hun generatie. Andere legendes, zoals Sarah Bernhardt, Gloria Swanson, Marlène Dietrich, Elisabeth Taylor en de Hertogin van Windsor, zijn vandaag nog grote bronnen van inspiratie voor vele ontwerpers en juwelierhuizen. Het is net alsof zij zich vereenzelvigen met de diamanten collecties van deze diva's! Amerikaanse muzen zoals Doris Duke, Daisy Fellowes en Barbara Hutton zullen bekend worden door hun adembenemende juwelen en hun aparte smaak. Prinses Grace van Monaco, Jacky Kennedy en ook Marilyn Monroe, herinneren ons aan deze mythische momenten door hun trouwdag, publieke verschijning of memorabele filmfragmenten. Ook vandaag nog worden de mooiste juwelen ter wereld gedragen door uitzonderlijke vrouwen. Hoewel het soms maar kortstondig is, zoals de vele evenementen in Cannes, Holly- en Bollywood, blijven de Diva's ons bekoren met hun droomjuwelen...
 
Het boek "Diamond Divas", met zijn vele prachtige illustraties, leidt de lezer door dit boeiende verhaal. Aristoteles Onassis zei ooit: "Indien vrouwen niet zouden bestaan, zou al het geld van de wereld waardeloos zijn." ... en hij had gelijk!

De auteur :

Vinciane van Grotenhuis van Onstein is al bijna twintig jaar gepassioneerd door de geschiedenis van edelstenen en juwelen. Het begon al vroeg toen zij als studente politicologie haar eindscriptie schreef over de politieke rol van diamanten, een onderwerp dat recent weer actueel is geworden onder de noemer "conflict diamanten". Later werd zij certified gemmologist bij de Hoge Raad voor Diamant (HRD) en volgde zij vervolgens een stage bij Arslanian Cutting Works in Antwerpen. Daarna specialiseerde zij zich in de geschiedenis van juwelen door een stage te volgen in Londen en als consultant te werken voor het bekende Juweliershuis Wolfers. Sinds enkele jaren organiseert zij ook internationale tentoonstellingen en conferenties om de diamantsector te promoten. Dit doet zij via haar vennootschap Powerhouse Services, dat zich o.a. toelegt op het commercialiseren van enkele projecten in deze boeiende sector.

Details

240 pagina?s
Meer dan 200 illustraties
Aparte Nederlandse, Franse en Engelse uitgave
Formaat: 24 x 30 cm
Linnen band met stofwikkel
4-kleurendruk
Beschikbaar: 10 april 2008
Tentoonstelling van 11 april tot en met 8 juni 2008
Verkoopprijs op de tentoonstelling:  ? 39,50
Verkoopprijs in de boekhandel: ? 45,-

ISBN-nr. Nederlands 9789085864400
ISBN-nr Frans 9789085864387
ISBN-nr Engels 9789085864370
 

Bestelformulier


Naam: ........................................................................

Adres: ........................................................................

  ........................................................................

  ........................................................................

BTW nr : ............................................................


Bestelling van het boek

Bestelling van: 

......... exemplaar/exemplaren Nederlands,
......... exemplaar/exemplaren Frans,
......... exemplaar/exemplaren Engels

39,50 Euro op de tentoonstelling i.p.v. 45 Euro in de boekhandel,
exclusief verpakking en verzending

Handtekening


Datum ................


Bindende bestelling per FAX naar: +32 3 320 95 69

Of, per post of e-mail naar
BAI Publishers
Schijnparklaan 14
B-2900 Schoten
kathleen.borms(at)blonde.be

U zal een bevestiging en een factuur ontvangen.


 

Created by seesite

-->